Klima Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Konu

Anasayfa - Klima Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Konu
Klima Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Konu

Dört mevsim kullanılabilen yeni nesil klimalar, iklimlendirme yapmakla kalmayıp havayı temizleme özelliğine de sahipler. Sahip oldukları teknoloji de sürekli gelişiyor. Geliştirilen özel rüzgarsız teknolojiyle boyun ve sırt tutulmamalarına yol açmayan modeller de kısa süre önce tanıtıldı.

Klimalar artık çok daha şık, çok daha teknolojik ve çok daha sessiz çalışıyor. Üstelik eskisi gibi lüks eşya sınıfında da değiller. Rekabet ve artan model sayısıyla birlikte fiyat skalası genişledi; her bütçeye uygun modeller bulmak mümkün.

1- Ne kadarlık bir alanı iklimlendireceksiniz?

Klima satın alma sürecinde öncelikle iklimlendireceğiniz alanın büyüklüğünü baz almanız ve buna uygun tipte klimalar üzerinde yoğunlaşmanız gerekiyor. Doğru klima modelini seçmek için dikkat etmeniz gerekenleri bu yazıda genel olarak bulacaksınız; fakat özellikle altını çizmek istediğim bir konu var: Klima tercihinde üretici ve ithalatçı firmanın kim olduğu çok önemli! Özellikle klimada servis, yedek parça ve bakım konularında bu firmalara işiniz düşebilir. Firmanın servis ağının yaygınlığı da önemli.

2- Hangi tip klima?

Klimalar genel olarak Duvar Tipi, Mono Split, Salon Tipi, Slim Dizayn ve Yertavan Tipi şeklinde gruplara ayrılıyor. Bunlardan en çok model zenginliği sunanlar ve kullanım avantajı sunanlar Duvar Tipi klimalar ve genellikle ev ve küçük ofislerde bu tip klimalar tercih ediliyor.

3- Gürültülü klima baş ağrıtır

Klimada sessizlik de çok önemli. Evinizde veya işyerinizde klimanızın çalışırken sizi rahatsız edecek bir ses çıkarmasını istemezsiniz. Buna en başta dikkat etmelisiniz. Enerji tüketimi de önemli bir detay. Soğutma ve ısıtma işlevlerini sunarken ne kadar enerji tükettiğine dikkat edilmeli.

4- Montaj hizmetinde kolaylığa dikkat!

Montaj da dikkat edilmesi gereken bir kalem oluşturuyor. Fiyatı hesaplarken montajın ve keşfin buna dâhil olup olmadığını muhakkak sorun. Klimanızın kapasitesini ve tipini belirlerken teknik servisin görüşünü almanız çok akıllıca olacaktır. Ayrıca montaj yeri de belirleyici durumda. Ortamın iklimlendirmesinde bu detaylar önem kazanıyor.

5- Ortam büyüklüğüne göre kapasite

Ortamın büyüklüğüne göre, soğutma işlemi için 6000 ila 25000 BTU arasında kapasiteler bulunuyor. Hemen BTU’ya bir açıklık getirelim. BTU (British Thermal Unit), kalori/saat anlamına gelen bir İngiliz ısı birimidir. 1 pound ağırlığındaki suyun sıcaklığını 1 fahrenheit değiştirmek için gereken bir saatlik isi miktarını temsil eder.

Eğer klimanızı sıcak havalarda serinletme, soğuk havalarda da ısınma için kullanacaksanız, satın alma kriterlerinize bunu da eklemelisiniz. Zira her klima, soğutma başarısını ısıtma işleminde gösteremeyebilir.

6- Havayı temizleyen klimalar da var

Klimalar son yıllarda teknoloji olarak çok gelişti. Sadece iklimlendirme yapmakla kalmayıp, aynı zamanda ortamdaki havayı temizleyen, koku gideren ve bakterileri yok eden klimalar da görüyoruz. Özellikle evcil hayvan besleyen, küçük çocuğu olan ve alerjisi bulunanlar için önemli bir nokta bu. Satın alacağınız klimalarda böyle ek özellikler olması avantajınıza olacaktır.

Klima, VRF ve Endüstriyel Soğutma Projeleriniz için... TEKLİF ALIN!